søndag 22. juli 2012

En hage tar form!

Nå har vi vært en uke på hytta på ferie. Det har vært kjempedeilig! Lenge siden sist vi har vært på ferie sammen alle fem. Før vi reiste jobbet Tore og jeg på spreng for at det skulle være litt hage å leke i når ungene kom hjem. Vi har valgt å legge ferdigplen. Det koster litt ekstra, men med 3 barn i hus er det ikke så lett å holde dem unna hagen. Vi angrer ikke et sekund! Nå er vi godt på vei med hagen vår og ungene kan leke ute mens vi fortsetter arbeidet.Plenen kom på pall med ca 1 kvm i rullen. Det hadde regnet masse, så den var søkkvåt! Tung som bly, så det ble litt av en treningsøkt.


På bildene over ser dere den siden av hagen som ligger ved vaskerommet. Her kommer det opp stakittgjerde med portal og port (det kommer der plankene støtter opp plenen nå). I portalen skal det plantes klatreplanter, tror det blir rose og klematis?!Her ser dere videre rundt huset. På de nederste bildene har plenen ligget en uke. Den begynner å bli fin og grønn igjen. Rett etter den er lagt ser den  litt grå/brun ut. Her er fremsiden av huset. Plattingen ser dere hjørnet av til venstre i bildene. Rundt hele tomten har det kommet opp stakittgjerde av Kebony. Dette vil vi ikke male i år. Vi vil la det stå og gråne frem til neste år for å se om vi beholder det grått eller maler det. Er veldig spent på resultatet! Slipper vi å male er det mange timer arbeid spart. I tillegg får gjerdet samme farge som plattingen.
Vi har rammet inn hele plenen med belegningsstein. Dette har vi gjort for å ha en klippekant rundt plenen. Her har vi brukt Allè fra Aaltvedt. Denne skal vi bruke på gårdsplassen etterhvert også. Den er kjempefin!  


Til slutt et bilde av Hortensiaen min som har blitt grønn. De nye blomstene som kommer er fortsatt rosa, men de som har stått i hele sommer har skiftet farge.

I morgen reiser tulla og jeg til London på jentetur. Det blir superkos.

En hilsen og klem til hele Norge! På en dag som denne er det mange tanker og minner som strømmer på. Vi må virkelig huske at vi får ikke dagene igjen, så ta vare på hver og en av dem. Gjør en fin ting for en du ikke kjenner, et smil varmer mer enn vi tror.


Nattaklem fra Charlott

7 kommentarer:

 1. så utrolig flott hage,blir nydelig :)
  Håper du og frøkna får en super duper bra tur! Kos dere med shopping og kvalitetstid.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det har kommet ei lita tulle når vi er tilbake. :)

   Slett
 2. Så moro å se hvor grønt og fint det har blitt siden vi la den. Takk for at jeg fikk lov til å kjøpe automatisk vanningstimer. En kjekk duppedings som jeg vil påstå var en god investering for å gi plenen de beste vekstvilkår - slik plenen fremstår så er kjøpet forsvart :)
  Jentene mine må kose seg masse på tur. Gutta og jeg skal fortsette å kose oss noen dager til på sørlandet. Sees hjemme på ny plen. Mpoa :)

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅ, så fint det blir ute hos dere også!!! Masse jobb, men det blir jo så bra!!!

  Tankene mine har også gått til alle de som mistet sine i Oslo for 1 år siden. Det er viktig og ta vare på hverandre. Mann vet ikke hva som skjer rundt neste sving.
  God tur og kos dere masse!!!
  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 4. Så utrolig fint det er blitt hos dere utomhus nå !!
  Kjekt når plen ER plen og ikke bare mose som hos oss :( Vi har bestemt oss for å fjerne den og legge ned skifer eller terrassebord, eller en kombinasjon. Vi sliter litt med brunsneglene også, og de trives litt på gresset også... I hverfall gjemmer de seg der :)))
  Metoden vår i år er å klippe de i to, og jammen har det minsket drastisk :)
  God tur til London til dere jenter, det blir kvalitetstid delux !!

  Klem Heidi

  SvarSlett
 5. Så fint det har blitt og slikt gress er bare genialt og fantastisk!! Er det noe jeg kan skryte av i hagen vår er det gresset,for vi også la ferdiggress for ca 10 år siden:))Det er bare helt himmelsk å gå barbeint i...når ikke sneglene kommer da:( Så dette blir bare topp:)Ønsker deg fortsatt en toppers ferie:)


  Klem Vibeke

  SvarSlett
 6. Så utrolig flott det ble!!!

  SvarSlett