søndag 23. september 2012

Ut på tur aldri sur!

Som jeg har fortalt tidligere har vi tilgang til en stor skog rett bak huset vårt. I dag hadde vi bestemt oss for at vi skulle ut, brenne bål og lage middag i skogen. Vi gikk på tur med gode venner, i alt 4 voksne og 5 barn. Vi gikk ikke så langt.. men det gjorde ingenting.
 
På menyen stod suppe lagd på bål. Veldig enkelt og greit! Det er rett og slett vann, buljong, ferdig lapskausblanding og pølser. Ungene elsker det! Dette har jeg lagd på tur med elevene på skolen mange ganger og det faller alltid i smak. Middag ute på tur smaker digg!
 
 
Ved siden av suppen hadde vi pinnebrød. Vi prøvde å fortelle barna, som syntes det tok sååååå lang tid, at tålmodighet når man steker pinnebrød er viktig. Linn hadde laget en nydelig pinnebrød-deig ~ oppskriften hadde hun funnet på matprat.no.

 
Suppen ble servert med saft til. Skålene er fra Ikea og koppen og skjeen fra søstrene Grene.

 
Her er gjengen min!

 
Desserten var turens høydepunkt! Vi brukte samme pinnebrød-deigen, men i tillegg puttet vi i smør, sukker og kanel! YUMMI!!! Det smakte nesten som kanelsnurrer.

 
Noen trøtte og fornøyde turbarn stuper nå i seng - klare for en ny uke.
 
Turklem fra Charlott

5 kommentarer:

 1. Hei vennen!!
  Så koselig dag dere har hatt!!!
  Ut på tur og laga middagen ute. Godt og enkelt for liten og stor!!! Vi gikk mye på tur på søndagene når ungene var små. Dagen gikk fortere, og de ble trøtte til kveld.Også lekte de så fin når de kom hjem, etter mange timer ute!!!
  Enkel middag var det jo også:))
  Savner det litt kjenner jeg...
  Det er en tid for alt. Og ta vare på denne tiden, for plutselig er de små ungdommer, og sover til middagen står på bordet på søndagene:)))

  SvarSlett
 2. God uke til deg og dine!!!
  plutselig er det høstferie!!!
  Da drar vi til sol og varme!!!
  Gleder meg så!!!!!!

  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 3. Dette hørtes superkoselig ut!
  Mat på tur smaker alltid ekstra godt :)
  Ha en fin ny uke!
  Ingrid

  SvarSlett
 4. Det fårn si først turbingo og så deilig tur i skogen. Skjønner att ungene har kost seg og sovnet fort.;-). Gleder meg til neste turbingo. Turklem mamma.

  SvarSlett
 5. Åååå, nå fikk jeg også lyst til å lage mat på bål ;) Det så veldig koselig ut, håper dere får flere slike turer i høst!

  SvarSlett