tirsdag 25. desember 2012

Julaften i svingen

Julaften i eget nytt hus = deilig! Vi var fast bestemt på at de som ville feire julaften med oss i år måtte komme til oss, for vi ville være hjemme. Man blir kanskje en smule ego når man skal feire første jul i nytt hus?!
 
Vi startet dagen i går med en deilig familiefrokost. Alle hadde på seg pysj og (nesten alle) satt lenge ved bordet. Jeg dekket bordet kvelden før, slik at det bare var å lage rundstykker på morgenen.
 
Det ble rødt og hvitt frokostbord, med noen søte detaljer for barna. Rundstykkene lagde jeg i disse herlige formene fra www.festfabrikken.no. Et lite tips; stikk innom den siden - det er SÅ mye fint der!
 
 
Melk ble servert i disse snømann-flaskene som jeg fant inspirasjon til på Pinterest her om dagen. Det er en sviskesaft-flaske med rødt skjerf, svarte prikker og sugerør fra festfabrikken.

 
Nissebarna var også med på bordet. De er fra Sia, jeg fikk dem i gave for noen år siden.

 
Enkelt, greit og koselig bord til en julaften-familiefrokost.

 
Etter frokost var det bare å få strippet ned bordet, legge i en lem og pynte til julekvelden. På bordet vårt i år hadde jeg bestemt meg for at det skulle gå i rødt, hvitt, nisser og fluesopper. Litt granbar - eller "furubar" som Tore ville at jeg skulle kalle det - måtte også få litt plass.
 

 

 
Til hver kuvert hadde jeg heklet en slik bestikklomme. I denne puttet jeg en hvit serviette, kniv og gaffel. Jeg brukte rødt silkebåd og julekuler formet som hjerter og stjerner. Den siste bestikklommen ble ferdig kl 17.00 i går, så det var bra middagen var litt forsinket. Silkebåndet i disse kan byttes ut slik at lommene kan brukes til andre anledninger.

 
På hvert glass hadde jeg festet en liten sopp - it's all in the details.

 
Vi hadde en fantastisk første julefeiring i det nye huset vårt. De som delte kvelden med oss var med på å gjøre den flott! I dag har vi vært på hytta på sørlandet hos svigermor og svigerfar, det var veldig koselig. Resten av romjulen skal vi kose oss hjemme.
 
Pakkene i går ble avsluttet med at Pernille og Theodor fikk gaven fra oss, hver sin mobil - tror smilene sier det meste...

 
Ønsker dere alle en riktig god jul videre og et fantastisk nytt år!
 
Klem C

5 kommentarer:

 1. å så flink du er
  lager det så koseligt og fint til dine
  fin romjul til deg
  klem eli:)

  SvarSlett
 2. For noen fantastiske bord du satte sammen!! :)
  Ønsker deg en fin romjul :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig du lager til min venn!
  For en koselig frokost og så flotte bord du har dekket!

  Det siste bildet var lovely......så herlig å se sånn glede!!!

  Kos dere videre.
  Juleklem fra Camilla.

  SvarSlett
 4. Hei vennen! Så fint frokostbord og julekveldsbord! Du er så flink!
  Ha en fortsatt fin jul! Stor klem

  SvarSlett
 5. Alt var helt perfekt. Bordet var helt nydelig. En kjempekoselig kveld. Med deilig mat kjempefornøyde barn og voksene. Takk for en koselig kveld. Klem mamma.

  SvarSlett