torsdag 20. desember 2012

Brente mandler

I dag har jeg laget brente mandler. Det var første gangen jeg prøvde meg på dette. Det var ganske enkelt og ble veldig godt!
 
 
Jeg brukte denne oppskriften:
 
1oo g mandler
100 g sukker
1 ts kanel
1/2 dl vann
 
Kok opp vann, sukker og kanel og la det koke i 3-4 minutter. Hell deretter mandlene oppi gryta, la temperaturen fortsatt være ganske høy. Jeg brukte en stor gryte, da ligger ikke mandlene oppå hverandre. Rør i mandlene til sukkeret blir grått på utsiden av mandlene. Da skal det stå litt til, sukkeret begynner så å smelte og bli brunt.. Husk å røre og ikke la det stå for lenge. De er ferdige når de er brune og blanke. La mandlene lufttørke.
 
Putt mandlene i krukker eller pakk dem inn i cellofan.

 
Jeg pakket inn mange av mandlene i cellofan-pakker, knøt en sløyfe av grov hyssig. Og klistret på et kjempesøtt klistremerke hvor det står "handmade" på.
 
Cellofanen og de søte klistremerkene får du kjøpt hos festfabrikken. Det er en flott nettbutikk som selger det du trenger til festen din. Det kommer mer om festfabrikken senere! :)

 
Fin torsdagskveld!
 
Mandel-lage-klem fra Charlott

4 kommentarer:

 1. Så fine de ble da..
  Her har jeg samme planene, men bare med sandnøtter eller marsipan.

  Ha en fin førjulstid.
  Klem

  SvarSlett
 2. Så fin gave og gi - å få! Flinke deg:)

  Her i huset ble det ekspress-varianten med samme cellofan og klisteremerker, men fylt med Goji-bær fra Helskosten. Ikke så julete, men fin farge på pakken!

  Brente mandler er så utrolig koselig, skikkelig julestemning på pose.

  God jul!

  SvarSlett
 3. SÅ GODE DI SÅG UT
  FLINKE DU
  ØNSKER DEG EN FIN FØRSTE JULEDAG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett