tirsdag 1. mai 2012

3 x puff

I dag ble jeg endelig ferdig med den siste puffen. Den har tatt myyyye lenger tid enn de to andre. Den har nemlig en strikket midtseksjon og det har tatt lang tid.


Alle tre puffene har fått sitt eget uttrykk, siden jeg har variert hvordan jeg har heklet/strikket midten.Den grå puffen er som sagt den som har tatt lengst tid og krevd mest krefter. Jeg har strikket den og det var utrolig tungt. Kunne kun ta to - tre runder før jeg måtte ha pause for å ikke bli helt ødelagt i armene. Jeg strikket med rundpinne str 10.. kunne nok med fordel brukt en som var enda tykkere. Topp og bunn er lik som på de andre.Den rosa er heklet hele veien. Den er min favoritt!! Det er kun brukt fastmasker hele veien. Oppskrifter kommer litt lenger ned. Den blå puffen er den første jeg lagde, også den heklet hele veien.


Puffene består av topp, bunn og et midtstykke.

Toppen hekles slik;
 Legg opp 6 luftmasker og ta det sammen til en ring.
1. omg: hekle 2 fastmasker (heretter fmsk) i hver luftmaske. Alle masker skal hekles i det bakre leddet.
2. omg: 1 fmsk i hver av de 12 maskene
3. omg: 2 fmsk i hver maske 
4. omg.: 1 fmsk i hver maske
5 omg.: 1 fmsk i 1. maske, to fmsk i neste maske - fortsett slik ut omgangen
6. og 7. omg.: samme som 4.
8. omg.: 1 fmsk i de to første maskene, to i den neste masken - fortsett slik ut omg.
9. omg.: 1 fmsk i hver maske

Fortsett økingen i samme stil som over til sirkelen din er stor nok.

Midtseksjoner:
På den blå puffen har jeg lagt opp antall masker som jeg ville ha puffen høy og siden heklet jeg frem og tilbake til remsen var lang nok til å rekke rundt sirkelen.

På den rosa puffen fortsatte jeg å hekle fastmasker rundt og rundt når du har økt sikelen til den størrelsen du vil ha den. Da vokser "veggen" oppover. Til slutt fester du toppen på.


Alt av garn har jeg kjøpt på http://www.trapilho-norge.no/

Lykke til hvis du vil prøve deg.

Hekleklem fra Charlott

7 kommentarer:

 1. Hei hei:))Skal si du er flink!!Skulle ønske jeg kunne strikke og hekle...man kan jo lage så mye fint..Akuratt som dette,de var bare herlig:)Håper dere har hatt en strålende 1 mai:))

  Klem Vibeke

  SvarSlett
 2. Åh, jeg vil ha sånn rosa puff! Den oppskriften skjønte jeg faktisk noe av også tror jeg, også har jeg kjøpt en heklebok med alle teknikkene i, så da kan jeg vel tyde det derifra. Men hva slags tykkelse er det på nåla?
  Du er så flink!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Lene! :) Jeg har brukt 15 når jeg har heklet. :)Bare til å spørre hvis du lurer på noe.

   Klem

   Slett
 3. Så flink du er! Det var noen supre puffer! :) -Husfruas Memoarer-

  SvarSlett
 4. Så fin blogg du har! Og så gøy at du legger ut forskjellige oppskrifter også, både på mat/kaker og hekling :) Jeg vil gjerne prøve meg på puffen, men har ikke mer peiling enn at jeg ikke hvet hvilken type garn jeg trenger, kan du hjelpe meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart jeg kan hjelpe deg. :) send meg en mail, så skal vi se hva vi får til. Fin fredag!! Klem C

   Slett
 5. Hei igjen! Der fant jeg ut at det etter at jeg fikk orientert meg på nettsiden! Da skal jeg prøve meg. Ellers takk for hjelpen :) Ha en fin uke! Trine

  SvarSlett