fredag 29. april 2011

Vi låner litt her og vi låner litt der!

Jeg er en ivrig bloggleser og følger noen bloggere fast. Det er tre damer jeg spesielt liker å lese bloggene til; det er Silje, Beate og Rebekka. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere noen tips jeg har snappet opp hos dem.

Jeg starter med Beate. Hun har bloggen Beates verden. Her finner du masse gode tips og flott inspirasjon når det gjelder interiør. Hun er utrolig kreativ og har egen Epla-butikk. Tipset jeg plukket opp hos henne var en gjærdeig som ikke trenger så masse heving. Den er SUPER!!!!! Den kan brukes til alt. Du kan lage vanlige rundstykker, fylte horn, pizzasnurrer.. you name it! Vi har bl.a brukt den når vi har lagd pizzasnurrer.

Her er oppskriften (gjøres i rekkefølgen den står i):

1kg mel - her bruker du det du har lyst til, deilig å blande i havregrun, grovmel, frø osv
100 gr smør - dette smuldrer du inn i melet
2 pk tørrgjær - blandes inn
litt salt - blandes inn
3 dl vann og 4 dl melk - varmes til ca 38 grader og blandes inn
1 egg - blandes inn
2 ss sukker - blandes inn

Form baksten til det du måtte ønske, sett ovnen på 200 grader og la baksten heve mens ovnen blir varm. Når ovnen er varm steker du det du har bakt etter hvor stort det er. Eksempel: vanlige rundstykker ca 10 min, fylte i ca 13 min og brytebrød i ca 20 min. Rundstykkene kan fylles etter smak og ønske. Når vi lager pizzasnurrer bruker vi en pose pizzafyll som røres ut i vann, mais, 1 boks skinke som vi har revet og ost. Virkelig verdt å prøve!Neste tips er fra Silje. Hun har bloggen Silje-sin. Silje har en nydelig blogg hvor hun skriver om hus og familie. Bloggen hennes inneholder mange gode tips og deilig inspirasjon. Tipset jeg fikk hos Silje var noen kluter til vindusvask. Disse får du kjøpt på Nille og de er GENIALE! Du fukter den gule i lunket/varmt vann og vasker over vindu, hvis du vil kan du ha litt vaskemiddel i vannet. Så tørker du over med en mikrofiberklut (grønn) og vinduene/speilene dine er kanonfine. En pakke med begge klutene koster bare 49 kroner. I tillegg kan man få kjøpt de grønne i egen pakke hvis du har mange vinduer og den grønne blir våt. Før jeg kjøpte disse klutene ble ikke mine vinduer vasket så veldig ofte, men nå er det en lek å vaske vinduer.


(bildet er lånt fra Silje sin blogg)

Sist, men ikke minst Rebekka. Hun har bloggen Mer enn bare ord. Hun blogger om alt mellom himmel og jord. Hun har en kjempefin blogg hvor hun deler hverdagen sin med oss. Et av tipsene jeg har plukket opp hos henne er tøystempel. Stempelet er KANONBRA! Dette er noe som virkelig har forenklet hverdagen vår. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har vært en av de mammaene i barnehagen som har vært dårligst til å merke tøy. Men nå, etter at vi kjøpte dette stempelet tar det noen få minutter hver morgen før ungene kler på seg, og vips er klærne merket. Stempelet holder ca 30 vask på 60 grader og da er det bare å stemple på nytt. Det var rask leveringstid og en investering verdt hver eneste lille krone. Stempelet er kjøpt på http://www.lillemille.dk/ .


(bildet er lånt av lillemille.dk)

Håper tipsene til de supre bloggerne Beate, Silje og Rebekka kan inspirere noen flere. :)

Ønsker alle en fortreffelig helg!

Tipshilsen fra Charlott

1 kommentar:

  1. nææmen er det du som ville "låne" oppskriften min da... så gøy med kjentfolk!

    nå skal jeg ta meg en titt her inne hos deg!

    klem beate

    SvarSlett