onsdag 18. april 2012

Det er veldig hyggelig...

at jeg edelig kunne invitere til klubb. I dag kom 6 av jentene i klubben på besøk til meg. Vi har hatt en kjempefin kveld. Nok en liten anledning til å dekke et bord, lage litt mat og ikke minst dessert..


I dag ble det et ganske enkelt bord. Duken er en akrylduk jeg kjøpte på Princess, sevietter kjøpt samme sted. Jeg kjøpte noen stjernespeil til Elias sin dåp som jeg syntes passet godt i dag. Og midt på bordet satt jeg en hortensia som virkelig sang på siste vers.. men som hadde riktig farge til dagen bord.


Så til menyen, som jeg lovet jentene å legge ut. Kanskje den kan være til inspirasjon for andre også.


Til mat hadde vi kremet kyllingsuppe.

Ingredienser til 4 posjoner:
7 dl vann
2 terninger hønsebuljong
2-3 kyllingfileter
3 champignoner
2 charlottløk
1 fedd hvitløk
2 ss dijonsennep
3 dl fløte

1) Kok opp vann og buljong. Legg kyllingen i, la det trekke i 10 min.
2) Del opp kyllingen og grønnsakene i biter - fres alt i pannen.
3) Tilsett sennep og fløte i kraften og la det koke opp.
4) Ha i grønnsaker og kylling - jo lenger den får stå å putre jo bedre blir smaken.




Til suppen serverte jeg disse herlige rundstykkene, som jeg har funnet opp skriften til på Beates verden (i dag brukte jeg halv porsjon)

Ingredisenser:
1 kg mel
100 gr margarin
2 pk gjær
3 dl vann
4 dl melk
1 egg
2ss sukker
litt salt
(krydder etter ønske hvis du vil variere smaken litt)

1) Smuldre smøret inn i melet, bland inn gjær og salt.
2) Bland inn varm væske.
3) Ha i egg og sukker.
4) Form deigen til det du vil, rundstykker, pizzasnurrer, brød e.l
5) Sett ovnen på 200 grader. La deigen heve mens du venter på ovnen.
6) Stekes etter hva du har formet dem som, til de er gyldne på toppen. Vanlig rundstykker ca 10 min

I dag trillet jeg dem til små boller og puttet dem i noen søte muffinsformer.


Til dessert serverte jeg posjons-pavlova med appelsinkrem, jordbærsaus og blåbær.

PAVLOVA (6 store):
4 eggehviter
3 dl sukker
1/2 ts bakepulver

1) Pisk hvitene til de er helt hvite
2) Bland sukker og bakepulver, bland deretter dette inn i eggehvitene. Pisk til det dannes topper.
3) Stekes 10 min på 150 grader, deretter 50 min på 120 grader.

APPELSINKREM:

5 ss appelsinjuice med fruktkjøtt
2 dl sukker
50 gr smør
-dette kokes opp til alt sukkeret er smeltet
2 hele egg
2 eggeplommer
-røres sammen og siles inn i blandingen over. Dette gjøres når kjelen IKKE står på platen. Nå skal blandingen varmes opp, men den må ikke koke. Rør hele tiden til det tykner.

Når dette er ferdig og du har avkjølt det pisker du 2 dl kremfløte og blander dette inn.

Den oppskriften er inspirert av et appelsinsmør som jeg fant oppskriften på på denne bloggen her.

JORDBÆRSAUS:
1 pose halvtinte jordbær stavmikset sammen med litt melis og litt appelsinjuice.

Minner om giveaway på bloggen, meld deg på her!

Nattaklem fra C

6 kommentarer:

  1. Så lekkert og maten så jo kjempegod ut, nesten litt dårlig gjort å vise hva jeg gikk glipp av ikveld :))

    Klem Jane

    SvarSlett
  2. Nydelig!! Takk for en koselig kveld :-)

    SvarSlett
  3. Så koselig =))
    Kjenner jeg ble sulten nå, så veldig godt ut!
    Klem Linn

    SvarSlett
  4. Så nydelig ut :) det er moro når man kan dekke bord og planlegge mat og kaker :)
    Ønsker deg en riktig god helg :)
    Klem fra meg

    SvarSlett
  5. lekkert!! Nam..nam!! Ha en fin helg!

    SvarSlett
  6. Helt fantastisk fint hus!!Alle detaljene var bare helt vanvittig flotte:):)

    Og den nydelige maten!!!Nå er oppskriften lagra og med fare for å bli brukt ørten ganger;)

    Takk for en herlig kveld, du besto som vert med glans;)

    SvarSlett