Jeg lovet en "how to" på kanelknutene jeg lagde på torsdag. Den kommer her, men da som pizzaknuter. Det er samme fremgangsmåte for å lage kanelknuter, man bare bytter ut fyllet.
Denne oppskriften og fremgangsmåten kan man benytte på mange ulike oppskrfter, bare bytte ut fyllet etter ønske. Kan lage rene rundstykker også.
Som utgangspunkt har jeg brukt den deilige oppskriften på rundstykker uten heving. Jeg byttet ut litt av hvetemelet med grovt mel. Oppskriften finner du i dette innlegget. Så har jeg kjevlet deilgen ut til en stor firkant.
Deretter har jeg smurt pizzasaus ut over hele og strødd på mais, skinke og ost.
Så bretter jeg den ene halvdelen over den andre og deler den opp i strimler med en pizzakutter.
Deigen tvinnes og det knytes en knute. Endene på deigen gjemmes under knuten.
Legg de ferdige knutene på et stekebrett, ha god avstand for de vokser mye.
Strø helt til slutt litt ekstra ost over før steking. I dag stekte jeg mine knuter i 18 minutter på 200 grader. Tiden må varieres etter størrelsen på knutene.
Slik ser de ut som kanelknuter. De tar litt lenger tid enn vanlig kanelsnurrer, men det er det verdt syntes jeg.
Ønsker alle en super søndag!
Klem Charlott
:) tøffe
SvarSlettNam! Dette skal jeg teste når jeg kommer hjem! Ser kjempegodt ut:)
SvarSlettDe var veldig gode :)
SvarSlettSender du over noen??? hehe... Ha en fin kveld!
SvarSlett