torsdag 29. desember 2011

Nå har det skjedd mye siden sist..

Nå har det skjedd ganske mye den siste tiden, og vi føler vi har tatt et stort sprang mot innflytting i nytt hus. Vi har hatt arbeidsleir hele juleferien og det merker vi! Vi har strålende hjelp av familie, og det hjelper veldig!Mamma er barnevakt og vi andre jobber på. Vi er noen heldig-griser som har så snille folk rundt oss!


Vi har fått tapetsert rommene til Pernille og Theodor
  med miljøstrie og Pernille sitt rom har også fått mønstertapeten sin. Det blir kjempefint og tulla ble hoppende glad når hun så resultatet.


I dag har jeg begitt med ut på gulvlegging. Det er morsomt å gjøre noe annet enn maling. Jeg startet på rommet til Pernille, og Tore var læremester. Han syntes jeg stiller i overkant mange spørsmål, men jeg vil ikke gjøre feil. Han sa til meg at jeg bare måtte strekke ut benet og støtte med det, mens jeg brukte albuen til å støtte på et annet gulvbord... osv.. osv. Dette førte til latterkrampe..men når jeg hadde ledd ferdig kunne jeg sette fart.


Etter 2, 5 time hadde jeg lagt litt over halvveis og var veldig fornøyd med meg selv! :) Nå er det natta for denne dama. I morgen er det mer gulv som kaller. Tore skal tapetsere med fototapeten på rommet til Theodor, det blir spennende! Så skal han fortsette med tak. Dette går rett vei.Og nå er det ca tre måneder til vi skal flytte inn! :)


God natt!

Gulvklem fra Charlott

onsdag 14. desember 2011

Telysholdere

Som seg hør og bør har vi hatt juleverksted i 1. klasse i år. Vi hadde lyst til å lage noe med de skjønne små, som pyntet godt opp på bordet. En av tingene vi har lagt er telysholdere i sement. Disse ble kjemepefine (syntes iallefall vi lærerne). :)


Vi kjøpte ferdigblandet sement på et byggsenter, og satt i gang å blande i en stor bøtte, ute i -5. Det var en kald fornøyelse, men resten av jobben gikk veldig bra. Vi hadde spart på melkekartonger i noen dager, og dermed hadde vi formene vi trengte. Nå vi hadde hatt i sement trykte vi et telys ned i sementen.


For å pynte dem tok vi hampetau i to farger som vi tvinnet og deretter festet vi et rødt julehjerte på. Elevene er veldig stolte og de gleder seg til å pakke inn og gi dem bort.

Det ble en billig gave også. Vi kjøpte sement for 180 kroner og det ble til litt over 100 telysholdere. Hampetau og litt rød kartong er heller ikke så dyrt.

Støpeklem fra Charlott

mandag 5. desember 2011

Julegaver

Da er noen av årets julegaver pakket inn. Jeg begynner å nærme meg slutten og syntes egentlig ikke det er så værst til å være meg. :)



I år er de aller fleste pakkene pakket inn i skoeske for å få innpakningen penere. Papir og til/fra-tag har jeg kjøpt på Panduro og silkebånd på Søstrene Grene.


Nå venter en pakke til på innpakning før vi skal på hyggelig førjulsbesøk i morgen. Vi skal til noen gode venner og bake pepperkaker. Det var egentlig vår tur til å være vertskap.. men siden vi verken har hus eller kjøkken får vi ta det et par år på rad når vi kommer oss inn i Tuftesvingen.

Når det gjelder huset har det ikke vært så mye blogging i det siste. Det er rett og slett fordi det har ikke vært så mye å ta bilde av. Det har absolutt ikke stått stille, men isolasjon og plast er kjipt. Nå, derimot, er alle veggene i 1. etasje ferdig platet, så da kan mor begynne å svinge malekosten. Gleder meg!! 

Nå skal jeg sprette i seng. Det har vært en laaaaang dag.

God natt godt folk!

Juleklem fra C